Tuesday, January 15, 2013

A sweet place in Madrid : Mama Framboise




If you follow this blog since a little while, then you will know that
I am definitely a sweet tooth and one of my main concerns when I visit a city is:
where can we eat the best cakes in town ?

In Madrid, I was delighted to discover a French pastry shop and tea room
where I could easily have spent the whole day....
Merci Mama Framboise !


 Si vous suivez ce blog depuis quelque temps, alors vous savez
que j'adore le sucré et l'une de mes préoccupations majeures
quand je visite un endroit c'est : où est-ce qu'on mange
les meilleurs gâteaux ?

À Madrid, j'ai eu le bonheur de découvrir une pâtisserie française avec 
salon de thé où j'aurais pu facilement passer toute la journée....
Merci Mama Framboise !


the only problem is that the cakes are so good,
there is always a queue

le seul problème est que, c'est tellement bon
qu'il y a  toujours la queue

 I tried the raspberry tartlet and the lemon meringue pie....and the 
chocolate éclair...
gorgeous...the macarons could be better though

J'ai essayé la tartelette aux framboises et la tartelette au citron meringué....
et l'éclair au chocolat....sublime....les macarons,
peuvent mieux faire quand même


 the next day, I came back for breakfast and had the brioche with 
orange and lemon peel.....after this, I was thinking, if only 
they could open a shop in Granada or.....perhaps deliver ?

le jour d'après, je suis revenue pour le petit déjeuner et ai
goûté la brioche aux écorces d'orange et de citron ....
si seulement, ils pouvaient ouvrir une boutique à Grenade ou
alors livrer tous les matins ?

 Well, I guess in 2013, I either have to go more often to Madrid
or bake more !
You see, French pastries is what I miss the most here in Andalucia.
Gosh, I never thought a little brioche could make me so happy....

I won't say it had the same effect that the madeleine of Proust,
but nearly...

Bon je suppose qu'en 2013, soit je devrai me rendre plus souvent à Madrid
soit faire plus de pâtisserie !
En fait, c'est la pâtisserie française qui me manque le plus ici en Andalousie.
Mon Dieu, qui eut cru qu'une petite brioche pouvait me faire autant plaisir....

Je n'irai pas jusqu'à dire que l'effet était le même
que la madeleine de Proust mais c'est presque ça....



Fernando VI 23
Madrid 28004
tel : 34 913 914 364

8 comments:

Sara said...

You certainly discovered a place of true delight!

Linda Sue said...

The queue I would not mid- it would give me time to decide which must be very difficult!!!

Anne in Oxfordshire said...

We should go to Madrid and you can show us all around :-)

I am not a sweet tooth person, but when I go to France I do have one or two, I love Poire tatin .. (think that is how you spell it) .. would try chocolate ones, as long as they are dark chocolate. When on holiday I walk so much , so that is my excuse :-)

Joyful said...

I love all your photos. I do love the look of those cakes too ;-)

Blondie said...

That place looks beautiful and elegant! Hugz to you! Lisa

Gina said...

Dear Lala, Beautiful photographs...so light hearted and delicious looking. ox, Gina

Alba said...

Oui je connais Lala. tellement difficile d´avoir une table. Souvent j´achète quelques gâteaux et les savoure at home.

Kat, El Jardín de los Muffins said...

La pasteleria catalana, quizas por la influencia francesa, es muy parecida de aspecto y de gusto.Seguro Lala, que cuando visitas Barcelona estas de acuerdo conmigo !

Feliz finde!!

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