Wednesday, March 27, 2013

Thinking of Easter and spring eggs to put in my picnic basket






 We're planning to go on a picnic with friends on Easter sunday but the sky
is still grey and moody so I'm not sure I'll have to get a picnic basket ready. 
I had planned to bring some eggs, nicely dressed for Easter and spring, but
surely my Easter eggs which I rehearsed this morning are too delicate to take away !
 
On a prévu de partir pique-niquer avec des amis, le dimanche de Pâques
mais le ciel est toujours gris et maussade. Donc je ne suis pas sûre de sortir
mon panier à pique-nique. J'aivas prévu quelques oeufs de Pâques avec
un petit habillage de printemps mais ils sont sûrement trop fragiles à emporter !
 
 I made tiny croquettes with vermicelli pasta to place the eggs on, 
like a little nest.

J'ai fait des mini croquettes de vermicelles en guise de petit nid pour poser
les oeufs.



Here is how you do your little spring eggs.

You need boiled eggs. After shelling the eggs, apply the parsley leaves delicately on the egg. It stays naturally if the egg is freshly shelled. Otherwise, to make the leaves stay, I use sprigs of rosemary as a pin. 

To prepare the cucumber eggs:
you need 1 small cucumber, 1 boiled egg and parsley.

Peel the cucumber and shred it in order to obtain long thin shreds.
Cut the boiled egg in half. Take out the yolk and mix it with chopped parsley. Season with salt and black pepper. Put a shred of cucumber round the egg. Again you can use, rosemary sprigs to pin it on the egg. Cut the top of the boiled eggs and make a cavity with a tea spoon. Place a rolled shred of cucumber in it and add some yolk mixed the parsley.

To make the vermicelli nests:
you need a glass of vermicelli pasta, 1 egg, salt and black pepper

Cook a glass of vermicelli pasta in a pan filled with salted boiling water. Once cooked, empty the pan into a strainer. 
In a bowl, pour the egg with salt, balck pepper. Beat the egg. Add the vermicelli and mix well. Heat up some oil in a frying pan. With a spoon, put little amounts of the mixture in the frying pan and fry until golden.



Voici comment faire vos oeufs de printemps

Il vous faut des oeufs durs. Après avoir écalé les oeufs, appliquez des feuilles de persil sur l'oeuf. Le persil tient tout seul surtout si l'oeuf vient juste d'être écalé. Sinon, j'utilise des petits brins de romarin en guise d'épingle pour faire tenir les feuilles.

Pour préparer les oeufs au concombre:
il vous faut 1 petit concombre, 1 oeuf dur et du persil.

Pelez le concombre et avec un éplucheur, taillez de longues lanières fines.
Coupez l'oeuf dur en deux. Ôtez le jaune et mélangez-le avec du persil hâché. Ajoutez du poivre et du sel. Enroulez une lanière de concombre autour de l'oeuf. De même, pour le faire tenir, vous pouvez utiliser des petits brins de romarin. Découpez le sommet de l'oeuf et avec une petite  cuillère, faites une cavité dans laquelle vous déposez une lanière de concombre enroulée et un peu de mélange jaune d'oeuf et persil.

Pour faire les petits nids de vermicelle:
il vous faut 1 verre de vermicelles, 1 oeuf, du sel, poivre noir.

Faites cuire les vermicelles dans une casserole remplie d'eau bouillante salée. Une fois cuits, égouttez les vermicelles. Battez l'oeuf dans un bol, ajoutez les vermicelles, le sel et le poivre.
Faites chauffer un peu d'huile dans une poêle. Avec une cuillère, formez de petits tas dans la poêle. Faites frire les croquettes jusqu'à ce qu'elles soient dorées.



Bon appétit !


9 comments:

Sara said...

These are the most beautiful boiled eggs I've ever seen!

My Castle in Spain said...

Thank you Sara ! and so simple to make too :-) xo Lala

Carole Poirot said...

These are wonderful! You've really made some boiled eggs look like little pieces of art!

A picnic is unfortunately completely out of the question here this Easter - we will probably have 4C at the most and the cold is now supposed to last until the end of April :-( I think I'll hop on the next plane and join you for your picnic ;-)

Bisous xo

Maaritti said...

¡Que delicioso!I miss Spain so much. Thank You for this beautiful Easter post ;-)
I must try this

My Castle in Spain said...

Salut Carole!
brr...this is extreme really..4C but here too it's rather chilly and i don't think we're going to have that picnic! sniff....you're welcome anytime :-) xo Lala

Theresa Cheek said...

Oh Lala! These are so sweet and perfect for Spring! I love all of the detail and the vermicelli nests were clever bases.

Slim Paley said...

Those are so beautiful! Martha Stewart better watch out!

Fashion art and other fancies said...

Enjoy the culinary delights, the picnic and Easter days;)

BESANA.(Isabel/María) said...

Un preparación exquisita y muy cuidada...............buenísimo !!!
Un saludo desde España
Isabel

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