"Cooking with Tea" workshop.... in a beautiful hilltop venue in Andalusia



 If you ask me what's my favorite drink, I'll tell you right away "Tea...indeed!"
But did you know tea is also a wonderful ingredient that you can use in cooking?
Over the past few weeks I've been exploring the vast and incredibly rich world
of teas. I've been using tea in my kitchen and not only to drink it but also to try 
some recipes...sweet and savory. 

And I'm very pleased to share my culinary discovery with you
in my upcoming "Cooking with tea" workshop on saturday june 11th 
in a beautiful hilltop venue in Lanjaron, which I will show you below.

In this course, I will teach you how to use tea as an ingredient and you will
make your own baking to take home with you.
After the course, we will of course have tea and cakes and will also sample 
some dishes prepared with tea. 
Please read until bottom for details and registration.

***

Si me preguntáis cual es mi bebida favorita, os contesto sin duda "El té!"
Pero sabíais que el té es también un ingrediente que se puede usar para cocinar?
Durante las ultimas semanas, he sido explorando el vasto mundo increíblemente
rico de los tés. He cocinado con té y probado varias recetas dulces y saladas.

Así que estoy muy feliz de compartir con vosotros esa aventura culinaria
en mi próximo curso "Cocinando con té" el sábado 11 de junio 
en un lugar maravilloso en la sierra de Lanjaron que os enseño luego al final de este post.

En este curso, os enseñaré como usar el té como ingrediente y podréis llevaros
a casa lo que vais a cocinar.
Después del curso, por supuesto tomaremos el té con unos dulces preparados
con té y también probaremos varios platos elaborados con té.

Lee hasta el final de este post para los detalles y la inscripción.
 We will make matcha & parmesan biscuits
and Earl Grey madeleines. 

Haremos galletas de matcha & parmesan
y madalenas con Earl Grey.
 I will also make a demonstration of my very own recipe of
a white chocolate ganache flavored with Thé des Moines tea from Palais des Thés.
This subtle and fragrant tea has been created by Palais des Thés after a Tibetan recipe
After various trials I finally succeeded to obtain a wonderfully flavored ganache
and it's my pleasure to share my recipe with you in this course.

También haré una demostracion de mi propria receta de ganache al chocolate blanco
perfumada con el Thé des Moines de Palais des Thés. Este té con una fragancia sutil y elegante
es una creación de Palais des Thés inspirada de una receta tibetana. 
Tras varias pruebas, conseguí una ganache con un sabor increíble y perfumado
y estaré muy feliz de compartir mi receta durante este curso.
 All the teas we will be using are from my favorite tea brand 
Palais des Thés. Not that they sponsor me to run this workshop but I just love
their teas and their business conduct.

Todos los tés que vamos a usar son de mi marca de tés favorita
Palais des Thés. No porque, hacen de sponsor para que dé este curso, pero
me encantan sus productos y también su conducta comercial.
 And this is where we will be....

Y aquí estaremos...
 Yes! In this little patch of paradise perched above Lanjaron in the Alpujarras mountains.
La Chaparra Eco-Lodge is run by Karin, a very energetic and charming Australian girl
who put all her heart and energy in creating this amazing glamping site.

Si! En este rincón paradisíaco encima de Lanjaron en la montañas de las Alpujarras.
La Chaparra Eco-Lodge es un sitio de glamping creado y dirigido por Karin, una
chica australiana con mucha energía y encanto quien ha conseguido crear este lugar
increíble, perfecto para relajarse y inspirarse.

"Cooking with Tea" workshop

When : Saturday June 11th
Time : 16h30 - 19h30 (duration 3h approx.)
Where : La Chaparra Eco-Lodge - Lanjaron

This workshop includes :

- Demonstration and practice of 2 recipes: 
- Matcha and Parmesan biscuits
- Earl Grey madeleines

- Demonstration of the Thé des Moines flavored white chocolate ganache 

- Afternoon tea
Teas from Palais des Thés and choux filled with Thé des Moines flavored white chocolate ganache.

- Sampling of a few dishes prepared with tea.

- A gift bag with tea samples

- Printed recipes of practice & demo and the sampled dishes

- The participants go home with their baking goods

Price : 50€

Limited number of participants : 10

Registration : To register to this workshop, please send a mail @ arivelo@hotmail.com

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Curso "Cocinando con té" 

Fecha : Sabado 11 junio
Hora : 16h30 - 19h30 (duracion : 3h approx.)
Lugar : La Chaparra Eco-Lodge - Lanjaron

Este curso incluye :

- Demostracion y practica de 2 recetas :
- Galletas de matcha y parmesan
- Madalenas Earl Grey

- Demostración de la ganache de chocolate blanco perfumada al Thé des Moines

- Merienda
Tés de Palais des Thés y choux rellenos con ganache de chocolate blanco perfumada al Thé des Moines.

- Degustación de varios platos elaborados con té.

- Una bolsa de regalo con muestras de tés

-  Las recetas imprimidas (practica, demostración y degustación)

-  Los participantes se llevan sus productos

Precio : 50€

Numero de plazas : 10

Inscripción : Para inscribirte a este curso, por favor manda un mail @ arivelo@hotmail.com





pics of La Chaparra from website

Comments

Wonderful sights and tastes! Wish I could partake. Thanks for sharing.

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