Tuesday, March 6, 2012

The choux pastry course

I am very pleased to announce you my next pastry course this month,
which is all about choux pastry...savory eclairs....sweet choux.....to celebrate spring...

Je suis très contente de vous annoncer mon prochain cours de pâtisserie,
ce mois-ci qui est consacré à la pâte à choux dans tous ses états...éclair salés...choux sucrés...
...pour célébrer le printemps






In this session, (easy level) we will master the art of choux pastry and make savory éclairs filled with spinach and watercress mousse and goat cheese or smoked salmon and profiteroles with strawberry sauce.
The course will be in three parts : demonstration, practice and as usual we will finish happily with tea and cakes, this time, profiteroles with vanilla ice cream and strawberry sauce.
You take home the choux you have made plus the savory fillings in little jars so that you can make savory eclairs back at home or prepare profiteroles. You also get the printed recipes and a surprise gift box from me. The course takes place in my workshop (see photo at the bottom). The price for the whole course is 30 € everything included.
You can read about the previous pastry course here and here.



There are 2 dates for this course :
Saturday March 17th
from 4.30pm to 7.30pm
(Limited to 6 pers)

Saturday March 24th
from 4.30pm to 7.30pm
(Limited to 6 pers)



If you live in the area
(the Lecrin valley, south of Granada) and
are interested in joining the pastry course,
drop me a mail at emadeharo@hotmail.com


***

Ce cours est de niveau facile et vous apprendrez à maîtriser l'art de la pâte à choux pour faire des éclairs salés garnis de mousse de cresson et d'épinards et de fromage de chèvre ou de saumon fumé et des profiteroles au coulis de fraise.
Le cours est en trois parties : démonstration, pratique et comme d'habitude nous finirons gaiement par un goûter, cette fois-ci avec des profiteroles à la glace à la vanille et coulis de fraise.
Vous emportez chez vous les choux réalisés plus des petites terrines contenant les différentes garnitures salées pour que vous puissiez préparer des éclairs salés à la maison et des profiteroles. Vous emportez aussi les recettes imprimées plus une petite boîte cadeau surprise. Le cours a lieu dans mon atelier (voir photo ci-dessous). Le prix du cours est 30 € tout inclus.
Vous pouvez en lire plus sur le cours précédent ici et ici.

Il y a 2 dates pour ce cours :
Samedi 17 mars
de 16h30 à 19h30
(Limité à 6 pers)

Samedi 24 mars
de 16h30 à 19h30
(Limité à 6 pers)


Si vous habitez dans la région
(la vallée de Lecrin au sud de Granada) et êtes
intéressé(e) par ce cours,
vous pouvez m'envoyer un email à emadeharo@hotmail.com.


pics : me

8 comments:

Mademoiselle Poirot said...

...and when you're finished you pack them up and send them to London - mmm ;-) Salut mon amie, j'espere que tu vas bien. Bisous xo

Olivia said...

Me encantan los choux, aunque nunca los he probado rellenos de salado. ¡Pues tengo que hacerlo! Un beso

A Thousand Clapping Hands said...

Why can't I have a friend like you around the corner? Would love to spend an indulgent afternoon making choux pastry with you! Everything looks delicious...and your previous posts are equally wonderful. (Love the purple...my favorite color.)
Happy spring, Lala -
Catherine xx

Joyful said...

Oh My! That pastry looks so good. I can make pastry puff. Your pictures inspire me to be more creative with the shapes and the stuffing. Happy baking with your students. :-)

My Castle in Spain said...

@ Carole : oh...mais ce serait super si tu venais aussi ! xo
@ Olivia : pues se puede hacer tantas cosas con esa masa..la verdad es que desde 2 dias estoy solo comiendo choux! besitos
@ Catherine : ..wish you were here my dear!! or that i could fly over ! xo
@ Penny : thank you! and yes...be adventurous! xo

aguja said...

Your course looks absolutely wonderful. I am sorry that I do not live close enough to attend. I love choux pastry, too.

I hope that it is well attended as I know that it will go well.

Nica said...

Que maravilloso aprender cosas nuevas y tener resultados favulosos. Yo no soy muy buena en la cocina pero después de leer tu post me entraron ganas de mejorar.
Besos.

Mélanie A. said...

Dommage que j'habite si loin , j'aurais adoré faire des chouquettes pour les remplir de bonne chantilly

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