Dessert is served
When I invite friends for dinner, I try not to be desperately perfectionist...
but...I do love making the extra effort to offer them a nice dessert.
So last night was moka cake festival....This delicious cake has everything
to be tempting....Coffee buttercream, Gioconda biscuit soaked with rum flavored
syrup and sprinkled with toasted hazelnuts. The recipe I've got is from
my beloved Pierre Hermé and you can find it here (scroll to bottom). It's a real labour
of love which usually takes me an average of 4 hrs, but you can make the coffee
buttercream and the Gioconda biscuit, one or two days before and assemble
it on the d-day. And do I need to mention that this labour of love is really
worth it...every inch of it!
Lorsque j'invite des amis à dîner, j'essaie de ne pas être désespérément
perfectionniste...mais...je fais un réel effort pour leur offrir un bon dessert.
Hier soir, le moka était à l'honneur. Ce délicieux dessert a tout pour être
tentant ...crème au beurre au café, biscuit joconde imprégné de sirop au rhum
et parsemé d'éclats de noisettes grillées. J'utilise la recette de mon adoré Pierre Hermé
et vous pouvez la trouver ici (faites défiler jusqu'en bas). C'est un vrai labeur d'amour qui
me prend en moyenne 4 h de préparation mais vous pouvez parfaitement faire la crème
au café et le biscuit un ou deux jours avant et assembler le gâteau le jour même.
Et...ai-je besoin de mentionner que tout ce labeur en vaut vraiment la peine?
Oh la la...oui...la moindre petite bouchée en vaut la peine!
What's even better is to have some leftovers the day after...Sunny
sunday morning + moka cake = (almost) heaven
Et c'est encore mieux quand il en reste le lendemain...un dimanche matin
ensoleillé + moka = (presque) septième ciel
pic : my castle in spain
Comments
Bonne semaine
Olympia
@Loree - It looks and...it tastes good! lol
@Penny - Baking is indeed a source of joy...but sometimes..disappointment too when you don't get the desired result..but who cares? :-)